• ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  ΚΙΡΣΟΙ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ-LASER

  Η πιο σοβαρή κατάσταση των φλεβικών παθήσεων που είναι οι κιρσοί, χειρουργούνται είτε με την κλασική μέθοδο είτε με τις νεότερες τεχνικές, όπως π.χ. laser, ραδιοσυχνότητες κ.α.Για οποιαδήποτε πάθηση, που αφορά τα αγγεία, ειδικός είναι ο Αγγειοχειρουργός.

  Οι ασθενείς πρέπει να απευθύνονται είτε για να προλάβουν είτε για να θεραπεύσουν κάποια νόσο των αγγείων σε κάποιον Αγγειοχειρουργό, ο οποίος και θα τους κατευθύνει κατάλληλα, σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης Ιατρικής επιστήμης.

  Με την χρήση των ραδιοσυχνοτήτων υπάρχει

   

  Ευκολία :

  • Ολοκλήρωση της θεραπείας με τη χρήση της συσκευής μέσα σε 5 έως10 λεπτά.
  • Εύχρηστοι, εύκαμπτοι καθετήρες, για εύκολη, ομαλή, γρήγορη και μη τραυματική εισαγωγή στη φλέβα.
  • Εφαρμογή σε όλους τους τύπους του δέρματος, όλο το χρόνο.

  Αποτελεσματικότητα & αξιοπιστία:.

  • Σε follow up 6-μηνών, παρατηρείται συνήθως πλήρης ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  Ασφάλεια:

  • Ελάχιστα επεμβατική τεχνική: Ελαχιστοποίηση παρενεργειών όπως δυσχρωμίες, θρομβοφλεβίτιδα, αλλεργικές αντιδράσεις.

  ΚΙΡΣΟΙ ΜΕ LASER

  «Θεραπεία κιρσών με την χρήση laser»

  Η επέμβαση με laser:

   

  • Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη .
  • Διαρκεί 40-50 λεπτά για το κάθε σκέλος και δεν απαιτεί τομές.
  • Αποκαθίσταται η χαλάρωση και η σωστή λειτουργία των φλεβών χωρίς αφαίρεση των σαφηνών.
  • Πραγματοποιείται με σεβασμό των ιστών χωρίς τραύμα και με βάση τη φυσιολογική λειτουργία των φλεβών.
  • Διορθώνεται η ανεπάρκεια των βαλβίδων και με συνοδό βαλβιδοπλαστική .
  • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα , διότι δεν αφήνει ουλές ,και ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο μολύνσεων και μετεγχειρητικού πόνου.
  • Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μόνο για λίγες ώρες.
  • Δεν χρειάζεται μετεγχειρητική φροντίδα όπως η παλιά μέθοδος διότι δεν έχει χειρουργικό τραύμα.
  • Δεν έχει τις υποτροπές των κλασσικών μεθόδων .
  • Ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες σε 3-4 ημέρες

  Όσο γρηγορότερα διαγνωσθεί η πάθηση τόσο καλύτερα θα αντιμετωπισθεί στην αρχή συντηρητικά και αργότερα επεμβατικά. Η επιτυχία και αποτελεσματικότητα ξεπερνά το 95% όταν η κλασσική μέθοδος δεν ξεπερνούσε το 60%.Αυτό οφείλεται αφενός στο φαινόμενο της νεοαγγειογένεςης που παρατηρείται μετά από σαφηνεκτομή σε μεγάλο βαθμό αλλά και αφετέρου και στο ότι η επέμβαση με laser γίνεται ολοκληρωτικά με καθοδήγηση υπερήχου . Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εντοπίζονται φλέβες εσωτερικά που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι και που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα μετά από καιρό αν δεν αντιμετωπισθούν.

  Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ενδοσκοπικού laser είναι ότι δεν τραυματίζονται νεύρα, ούτε ιστοί, δεν καταστρέφονται φλέβες ζωτικές και υγιείς,καθώς και ότι εντοπίζουμε τις πάσχουσες φλέβες με μεγάλη ακρίβεια λόγω της καθοδήγησης υπερήχου.Οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, η εμπειρία μας κάνει τελειότερους και η τεχνολογική εξέλιξη διευρύνει τους ορίζοντες αντιμετώπισης.

   

 • ΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΥΡΙΣΜΑΤΩΝ

  ΑΝΕΥΡΙΣΜΑΤΑ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

  Τα ανευρύσματα της θωρακικής αορτής ταξινομούνται σε 4 διαφορετικούς τύπους:

  -Τύπος Ι: αφορά τον ισθμό της αορτής και δεν επεκτείνεται πιο περιφερικά από το μέσο της θωρακικής αορτής.
  -Τύπος ΙΙ: αφορά το μεσαίο τμήμα της θωρακικής αορτής.
  -Τύπος ΙΙΙ: αφορά το περιφερικό τμήμα της θωρακικής αορτής και δεν επεκτείνεται πιο κεντρικά από το μέσο της θωρακικής αορτής.
  -Τύπος ΙV: αφορά όλη τη θωρακική αορτή.

  Ανοιχτή Χειρουργική και Ενδαγγειακή Αποκατάσταση

  Όταν τα ανευρύσματα είναι μικρά (< 5 cm) ο γιατρός θα σου προτείνει πρόγραμμα παρακολούθησης, είτε με υπέρηχο, είτε με αξονική τομογραφία.Τα μεγαλύτερα ανευρύσματα χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση. Υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι αντιμετώπισης: η ανοιχτή μέθοδος, με τομή στην κοιλιά, και η ενδαγγειακή μέθοδος με μικρές τομές στις βουβωνικές περιοχές.

  Εκτεταμένο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και λαγονίων αρτηριών - Θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα

  Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής που εκτείνεται από τις νεφρικές αρτηρίες και κάτω ονομάζεται παρανεφρικό ανεύρυσμα, ενώ το ανεύρυσμα που καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση από το θώρακα έως την κοιλιά και τις λαγόνιες χώρες καλείται θωρακοκοιλιακό ανεύρυσμα.

  Και τα δύο αποτελούν από τις σοβαρότερες και πλέον θανατηφόρες αγγειακές παθήσεις.
  Ο πιο σημαντικός κίνδυνος είναι το ανεύρυσμα αυτό να σπάσει και τότε η πιθανότητα ο ασθενής να καταλήξει είναι εξαιρετικά μεγάλη (περίπου 80%). Όταν το ανεύρυσμα ξεπεράσει σε διάμετρο το όριο των 5,5 εκ. θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, γιατί τότε η πιθανότητα ρήξης αυξάνεται εκθετικά.

  Σύγχρονη ενδαγγειακή αντιμετώπιση

  • Η ενδαγγειακή αποκατάσταση των ανευρυσμάτων της κοιλιακής και θωρακικής αορτής έχει γίνει επέμβαση ρουτίνας τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
  • Για την εφαρμογή της μεθόδου υπάρχουν συγκεκριμένες ανατομικές προϋποθέσεις, όπως ο περιορισμός του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής σε επίπεδο κάτωθεν της έκφυσης των νεφρικών αρτηριών και ο περιορισμός του ανευρύσματος της θωρακικής αορτής σε επίπεδο πάνω από την έκφυση της κοιλιακής και μεσεντερίου αρτηρίας.
  • Η μόνη θεραπεία των ανευρυσμάτων που φτάνουν ως την έκφυση των νεφρικών αρτηριών (περινεφρικά), υψηλότερα (παρανεφρικά ή υπερνεφρικά) (εικόνα 1), καθώς και των θωρακοκοιλιακών αποτελούσε η ανοικτή χειρουργική επέμβαση, η οποία συνοδεύεται από σημαντικά ποσοστά νοσηρότητας (όπως νεφρική ανεπάρκεια και παραπληγία) και θνητότητας ακόμη και σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού.

  Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής-Video

  Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής-Video

All Posts
×